Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student

Välkommen till Lunds universitet och Medicinska fakulteten!

Du har nu en spännande tid framför dig. Lunds universitets har samlat information som kan vara bra för dig att veta som ny student vid Lunds universitet.

Läs om livet som student på Lunds universitets centrala webbplats
 

Studenter går i Lundagård

 

Välkomstbrev från programmet du är antagen till:

Hälsodeklaration

Alla nya studenter vid Medicinska fakulteten, förutom du som läser biomedicin, behöver fylla i två hälsodeklarationer, en för bakterien MRSA och en för tuberkulos (TBC). Utifrån hälsodeklarationerna görs en bedömning om det behövs någon vidare åtgärd.

MRSA

Skriv ut och fyll i hälsodeklarationen för MRSA nedan. Du ska ta med den till uppropet vid första dagen på utbildningen. Observera att det är ett krav att lämna in denna blankett för att kunna genomföra den verksamhetsförlagda utbildningen.

Har du frågor om hälsodeklarationen för MRSA kan du kontakta:
Teresa Svarvell
E-post: teresa.svarvell [at] med.lu.se

Hälsodeklaration MRSA (pdf, 24,5 kB, nytt fönster)

Tuberkulos

Du kommer under det första året på din utbildning att bli kallad till lungdispensären för hälsokontroll av tuberkulos. Informationen kommer att skickas ut till din studentmail. Du ska vid det besöket lämna in en ifylld hälsodeklaration (utskriven enkelsidigt).

Observera att det är viktigt att du går på den tiden du blir kallad (även du som har blivit vaccinerad mot tuberkulos måste genomföra hälsokontrollen). Du får bara en tid och skulle du inte dyka upp så är det ditt ansvar att boka och bekosta en egen tid. Om du inte har gjort detta kan du få problem med att genomföra den verksamhetsförlagda utbildningen.

Hälsodeklaration tuberkulos (pdf, nytt fönster)

Vaccination mot tuberkulos
Du har möjlighet att vaccinera dig mot tuberkulos vid besöket hos lungdispensären. Detta är frivilligt.

Bostad

Behöver du tips på hur du kan hitta en bostad?

Läs bostadstipsen på Lunds universitets centrala webbplats

Försäkring

När du är student vid Lunds universitet är du försäkrad under studietiden och under direkt färd mellan bostaden och universitetet.

Läs mer om försäkringen på Kammarkollegiets webbplats

Studiemedel

Om du har frågor som rör studiemedel, vänligen kontakta CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Du hittar mer information och kontaktuppgfiter på CSN:s webbplats

Studentkonto

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett studentkonto. Det är en central användaridentitet som består av ett användarnamn och ett lösenord. Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. Information om studentkontot skickas till den e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan på antagning.se.

Läs mer om studentkonto på Lunds universitets centrala webbplats

Vaccination mot hepatit B

Ska du börja på biomedicin-, läkar- eller sjuksköterskeprogrammet kommer du att bli erbjudan gratis vaccination mot hepatit B. Mer information kommer att skickas ut av ditt program när det är dags för vaccination.

Sidansvarig:

Är du reservantagen?

Vi kommer att kontakta dig om du kan erbjudas plats på programmet du är reservantagen till. Blir du kontaktad innan terminsstartsdagen har du 24 timmar på dig att tacka ja eller nej till erbjudan utbildningsplats. Om du blir kontaktad på terminsstartsdagen eller senare har du 6 timmar på dig att ge besked. Om du inte lämnar svar via e-post eller telefon inom den angivna tidsperioden så stryks du och ny reserv kommer att kallas.

Medicinska fakulteten
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: info [at] med.lu.se