Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student

Välkommen till Lunds universitet och Medicinska fakulteten!

Du har nu en spännande tid framför dig. Lunds universitet har samlat information som kan vara bra för dig att veta som ny student vid Lunds universitet.

Läs om livet som student på Lunds universitets centrala webbplats
 

Studenter går i Lundagård

 

Välkomstbrev från programmet du är antagen till:

Hälsodeklarationer

MRSA

Du som ska börja läsa ett program hos oss, där klinisk undervisning är en del av utbildningen, behöver lämna in en hälsodeklaration för MRSA. Utifrån hälsodeklarationerna görs en bedömning om det behövs någon vidare åtgärd.

Skriv ut och fyll i hälsodeklarationen för MRSA nedan. Du ska ta med den till uppropet vid första dagen på din utbildning. Observera att det är ett krav att lämna in denna blankett för att kunna genomföra den verksamhetsförlagda utbildningen.

Har du frågor om hälsodeklarationen för MRSA kan du kontakta:
Teresa Svarvell
E-post: teresa [dot] svarvell [at] med [dot] lu [dot] se

Hälsodeklaration MRSA (pdf, 24,5 kB, nytt fönster)

Tuberkulos

Du som läser på grundnivå och som har klinisk undervisning i utbildningen kommer under det första året på din utbildning att bli kallad till lungdispensären för hälsokontroll av tuberkulos. Informationen kommer att skickas ut till din studentmail. Du ska vid det besöket lämna in en ifylld hälsodeklaration (utskriven enkelsidigt).

Observera att det är viktigt att du går på den tiden du blir kallad (även du som har blivit vaccinerad mot tuberkulos måste genomföra hälsokontrollen). Du får bara en tid och skulle du inte dyka upp så är det ditt ansvar att boka och bekosta en egen tid. Om du inte har gjort detta kan du få problem med att genomföra den verksamhetsförlagda utbildningen.

Hälsodeklaration tuberkulos (pdf, nytt fönster)

Vaccination mot tuberkulos
Folkhälsomyndigheten har under hösten 2017 ändrat sina rekommendationer vad gäller vaccination av vuxna. Vi följer denna rekommendation och erbjuder därför inte längre vaccination mot tuberkulos.

Information om ändrad rekommendation vid vaccination av tuberkulos finns på Folkhälsomyndighetens webbplats

Bostad

Behöver du tips på hur du kan hitta en bostad?

Läs bostadstipsen på Lunds universitets centrala webbplats

Försäkring

När du är student vid Lunds universitet är du försäkrad under studietiden och under direkt färd mellan bostaden och universitetet.

Läs mer om försäkringen på Kammarkollegiets webbplats

Studiemedel

Om du har frågor som rör studiemedel, vänligen kontakta CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Du hittar mer information och kontaktuppgfiter på CSN:s webbplats

Studentkonto

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett studentkonto. Det är en central användaridentitet som består av ett användarnamn och ett lösenord. Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. Information om studentkontot skickas till den e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan på antagning.se.

Läs mer om studentkonto på Lunds universitets centrala webbplats

Vaccination mot hepatit B

Ska du börja på biomedicin-, läkar- eller sjuksköterskeprogrammet kommer du att bli erbjudan gratis vaccination mot hepatit B. Mer information kommer att skickas ut av ditt program när det är dags för vaccination.

Sidansvarig:

Står du som reserv?

Vi kommer att kontakta dig om du kan erbjudas plats på programmet du står som reserv på. Blir du kontaktad innan terminsstartsdagen har du 24 timmar på dig att tacka ja eller nej till erbjuden utbildningsplats. Om du blir kontaktad på terminsstartsdagen eller senare har du 6 timmar på dig att ge besked. Om du inte lämnar svar via e-post eller telefon inom den angivna tidsperioden så stryks du och ny reserv kommer att kallas.

Medicinska fakulteten
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: info [at] med [dot] lu [dot] se