Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Låna som distansstuderande

Du som går en distansutbildning kan beställa tillgänglig kurslitteratur och få den hemskickad. Om du är antagen till någon av Medicinska fakultetens ordinarie distansutbildningar och av olika skäl inte kan besöka oss på plats kan du ändå utnyttja bibliotekets tjänster.

Skapa och aktivera ett lånekonto

  1. Logga in med ditt studentkonto på bibliotekskatalogen LUBcat.
  2. Skicka ett meddelande till distans [at] med [dot] lu [dot] se
  3. Ange namn, personnummer, adress, e-postadress samt vilken kurs du läser (ange kurskod).
  4. Vi aktiverar därefter ditt lånekonto.

Låna och förnya lån

Har du möjlighet att använda något av biblioteken vid Lunds universitet, till exempel i Malmö eller Helsingborg, behöver du inte göra distanslån, utan kan beställa böcker direkt i LUBcat till valfritt bibliotek.

När ditt lånekonto är aktiverat kan du få litteratur hemskickad, under förutsättning att den är till hemlån. Referensböcker och tidskrifter tillhör sådant material som ingen får låna hem. Lånetiden på kurslitteratur är 14 dagar plus några extra dagar för postgången. Övrig litteratur får du låna i minst 4 veckor och max sex månader. Skickar du tillbaka kurslitteraturen för sent tillkommer en förseningsavgift på 10 kr/dag och bok.

Observera att du står för portokostnaderna när du skickar tillbaka boken.

Tidskrifter och databaser

Biblioteken vid Lunds universitet har ett stort utbud av verktyg för att söka information. Förutom bibliotekskatalogen LUBcat finns olika söktjänster som är till hjälp när du söker information om medicin och hälsa, exempelvis databaser som PubMed och Cinahl eller Lunds universitets portal LUBsearch.

Du loggar in på LUBsearch med ditt studentkonto. Användarnamn och lösenord skickas till dig när du har registrerat dig vid Lunds universitet.

 Medicinska databaser i LUBsearch på lub.lu.se