Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompletterande utbildning för läkare med examen med examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Viktig information till dig som är antagen till kompletterande utbildning för läkare (KUL) vid Lunds universitet vårterminen 2022 


Välkommen till KUL!

Vi ser fram emot att träffa dig och hoppas kunna erbjuda tre givande terminer som ger bra grund för din framtida läkarkarriär i svensk sjukvård. Vi kommer att bjuda på undervisning med verksamhetsintegrerat lärande i nära anslutning till det ordinarie Läkarprogrammet vid Lunds universitet, med tillägg av samhälls- och förvaltningskunskap samt fördjupning i medicinsk svenska. Samtliga som antas till programmet har läkarexamen från olika universitet utanför EU/EES-området inklusive Schweiz. Mängden av yrkeserfarenhet och specialistkompetens varierar däremot avsevärt mellan deltagarna, varför vissa kommer att uppfatta delar av kompletteringsutbildningen som repetition. Vi hoppas att du i så fall tar tillfället i akt att både utnyttja och fördjupa din tidigare kunskap i syfte att framöver kunna tillämpa den i svensk sjukvård!


Läs hela välkomstinformationen i Canvas. 

Tacka ja till din plats

Om du är antagen till programmet kommer du få ett mejl från utbildningskoordinator Anna Gavelin (anna [dot] gavelin [at] med [dot] lu [dot] se) med mer information. För att tacka ja till din plats på utbildningen ska du svara på det mejlet inom en viss tid. 


Det är viktigt att du har koll på den epostadress du registrerade när du ansökte till programmet. Om du inte fått detta mejl, kontakta utbildningskoordinator.


Om du skulle ha ångrat dig och inte ska läsa denna utbildning måste du meddela utbildsningskoordinator detta snarast, så att platsen kan gå till annan sökande. 

Obligatoriskt upprop den 24 januari 

Uppropet är på måndag den 24 januari 2022 kl 08.00. Plats: CRC i Malmö, lokal 93-10-006A. Du som är antagen till utbildningen har fått information via mejl om uppropet.Uppropet är obligatoriskt - om du inte närvarar kan du strykas som deltagare på utbildningen. Om du skulle ha förhinder att delta på uppropet måste du meddela detta i förväg till utbildningskoordinator. 

Till uppropet ska du ha med dig/förbereda:

  • ID handling - såsom giltigt körkort eller pass.
  • Bekräftelse på hälsodeklaration - du måste fylla i den digitala hälsodeklarationen innan uppropet och visa upp din bekräftelse (mer information finns i välkomstbrevet i Canvas).
  • RS-ID kort - inför uppropet måste du, snarast möjligt, förbereda ditt RS-ID kort (Region Skåne identitet). Information om hur du ska göra hittar du  i Välkomstbrevet i Canvas.

Obligatorisk webbregistrering från den 10 - 17 januari

Det är obligatoriskt att webbregistrera sig på kurserna inför att programmet startar.
 Detta ska du göra inför varje kurs du ska läsa,  i anslutning till kursstart. Om du inte registrerar dig inom tidsramen riskerar du att förlora din studieplats. Får du problem med detta hör av dig snarast till Anna Gavelin.

Webbregistreringen för Termin 1 är öppen mellan: 2022-01-10 - 2022-01-17.

Du registrerar dig då till de två första kurserna: LÄKT10 (KUL1) och LÄKL20 (KUL2)

Så här registrerar du dig.
 

Lärplattformen Canvas

I lärplattformen Canvas hittar du allt som rör dina studier på programmet och dina respektive kurser. På programytan hittar du övergripande information om programmet; bland annat schema, utbildningsplan, kursplaner, litteraturlistor och kontaktuppgifter med mera. På kursytorna finns det som är aktuellt för dina kurser. Kursytorna hittar du via din översikt i Canvas. 

Läs mer om KUL på programytan i Canvas.

Information om programmet på Lu.se.


Varmt välkommen till programmet!

Kontaktinformation

Studievägledare

Carina Bäckström 

Carina [dot] backstrom [at] med [dot] lu [dot] se

Utbildningskoordinator

Anna Gavelin

Anna [dot] gavelin [at] med [dot] lu [dot] se