Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Uppdatering om Corona-viruset, läs mer på www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetUppdateringomCorona-viruset,läsmerpåwww.lu.se
Du är här

Låna på distans

Här är information för dig som läser någon av våra kurser på distans.

Låna

Du kan som distansstudent beställa tillgänglig kurslitteratur och få den hemskickad. Följ dessa två steg för att beställa en bok:

  1. Reservera boken i universitetskatalogen Lovisa och välj "Med fak HSC" som avhämtningsställe.
    Universitetskatalogen LUBcat
  2. När du fått ett e-postmeddelande om att boken finns att hämta så vidarebefordra meddelandet till distans [at] med [dot] lu [dot] se inom 5 dagar. Vi skickar då boken hem till dig.

Lånetid

Lånetiden är olika beroende på bok:

  • Kursbok: 14 dagar (plus 3 dagar för postgången)
  • Övrig litteratur: Minst 4 veckor (vill ingen annan student låna boken kan du låna boken i max 3 månader).

Kostnad

Vi betalar fraktkostnaden till dig, men du behöver själv stå för fraktkostnaden tillbaka till oss. Skickar du tillbaka böckerna för sent tillkommer en förseningsavgift på 10 kronor/dag och bok.

Behöver du beställa ett lånekort?

Läser du på distans och behöver ett lånekort vid Lunds universitets bibliotek kan du ansöka om detta genom att skicka ett e-post till distans [at] med [dot] lu [dot] se. Du behöver då ange:

  • Namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Vilken distanskurs du läser

Lånekortet skickas hem till dig.

Beställ fjärrlån via ditt stadsbibliotek

Om du vill låna böcker från något annat bibliotek i Sverige (som inte tillhör Lunds universitet) eller från utlandet, behöver du vända dig till ditt närmaste stadsbibliotek och be dem att göra ett så kallat fjärrlån. Du kan även beställa tidskriftsartiklar av biblioteket på din hemort.

Sidansvarig:

Medicinska fakulteten
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: info [at] med [dot] lu [dot] se