Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva akademiskt

Under din studietid kommer du att skriva flera arbeten. Här har vi samlat information som är bra att ha när du ska skriva akademiskt.

Det finns mycket att tänka på när du ska skriva akademiska arbeten. När du använder någonting som du har hämtat från en annan text, till exempelvis fakta och idéer, eller att du använder andras bilder, är det viktigt att du tydligt redovisar detta genom att referera till källan. Om du inte refererar till dina källor gör du dig skyldig till plagiering. Det är även viktigt att kunna hitta rätt information och att kunna värdera den.

Söka, värdera och referera - så här gör du!

Läs mer om:

Verktyg vid ditt akademiska skrivande:

Introduktionsfilm till akademiskt skrivande

På Youtube kan du ta del av fler filmer om akademiskt skrivande

Boka en bibliotekarie

Behöver du hjälp med litteratursökning, sökstrategier, databaser, källkritik, referenshantering eller andra informationsrelaterade frågor?

Boka handledning med bibliotekarie – formulär på med.lu.se