Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieplatser under pandemin

Regler för studieplatser (BMC, CRC, HSC)

  • Vid moment på plats ska personer i rummet placera sig så att ett avstånd om 1 meter mellan deltagarna eftersträvas.
  • Övriga utrymmen för studenter såsom lunchrum, fikarum, ska hållas tillgängliga i den omfattning som är möjlig med undvikande av smittspridning.
  • Om det redan är fullt, se lista över andra öppna studiemiljöer på www.lu.se/fakulteternas-coronainformation.
  • Karta över studieplatser i Lund.
  • För att tillse att regler om avstånd och trängsel följs finns värdar på plats under delar av dagen. Det är nödvändigt att alla följer deras uppmaningar. Om bestämmelserna inte följs kan studentutrymmena komma att stängas igen.

BMC:

Med BMC-behörighet på ditt LU-kort på vardagar 06.3022.00, helger 07:0022:00.

Utan kort 12:0016:00 på vardagar.

HSC:

Med pac-nyckel alla dagar 06:0022:00.

Utan pac-nyckel 06:3017:00 på vardagar.

CRC:

Med LU-kort med behörighet till CRC: dygnet runt.

Utan kort: måndag-torsdag 07:4517:00, fredag 07:4516:30.

Läsplatser

På våra bibliotek och studiecentrum finns det ett flertal läsplatser. Det finns helt tysta separata rum, men även läsplatser ute i våra bibliotek och i övriga studiemiljöer.


Grupprum

Det finns bokningsbara grupprum och grupparbetsbord på Medicinska fakultetens bibliotek i CRC och HSC. Flera av grupprummen är utrustade med whiteboard och dator för att underlätta gemensamt arbete.

BMC
Grupprummen på BMC kan tyvärr inte bokas av studenter.

CRC
Du bokar grupprum i biblioteket på CRC via e-post: lokalcrc [at] med [dot] lu [dot] se. Ange önskat rum, antal personer och termin/utbildningsprogram. Grupprum kan bokas vardagar mellan klockan 8 och 17. Rummen får bara bokas för användning av grupper, inte för ensamarbete. 

Du kan boka ett grupprum för 30 minuter upp till 4 timmar och rummen går att boka 14 dagar i förväg. Du får ha högst 6 bokningar under denna tid. Glöm inte att avboka om ni får förhinder! Problem eller hjälp? Kontakta lokalcrc [at] med [dot] lu [dot] se

HSC
Grupprummen på HSC kan tyvärr inte bokas av studenter.


Datorarbetsplatser

Det finns datorarbetsplatser i två av våra hus: HSC (Lund) och CRC (Malmö). Efter öppettiderna har du tillgång till studiecentrumet/biblioteket med ditt passerkort.

Information om hur du ansöker om passerkort


För läkarstudenter med placering i Helsingborg

I läkarhuset och i sjukhusbiblioteket finns sammanlagt 20 studieplatser, varav 14 är utrustande med dator. Grupprummen i läkarhuset kan användas för självstudier, om de inte redan är bokade.