Flytt av studieplatser när Forum Medicum byggs

På denna sidan hittar du information om:

Undervisningslokaler

Bygget av Medicinska fakultetens nya byggnad Forum Medicum pågår för fullt vilket påverkar studieplatserna på BMC. Från och med i höst behöver undervisningslokaler och studieplatser på BMC successivt flyttas till Health Sciences Centre (HSC), Margaretavägen 1B. Information kommer att skickas ut när detta sker.

Studerandeexpeditionen

Studerandeexpeditionen för läkarprogrammet termin 1 - 4 hittar du efter sommaren på våning 3 på HSC.

Bibliotek

Fakultetens bibliotek på BMC stänger den 7 juni 2021 på grund av ombyggnation inför Forum Medicum. Från och med höstterminen kommer biblioteksservice såsom utlån, läs- och studieplatser samt bibliotekets informationsdisk tillfälligt lokaliseras till Health Science Centre (HSC) på Margaretavägen 1b tills dess att Forum Medicum är på plats. Medicinska fakultetens bibliotek i Lund kommer att finnas på det framtida Forum Medicum.

Mer information om flytten av biblioteket hittar du här: https://www.medicin.lu.se/bibliotek/2blir1

Karta - hitta på HSC

Kartor över HSC med de nya studieplatserna kommer inom kort.

Tidsplan för flytt BMC till HSC

Preliminär tidsplan:

• Sommaren 2021: Flytt av kursexpeditionen , läkareprogrammets studerandeexpedition termin 1- 4 HSC B3 Norr.
  • Sommaren 2021: Flytt av BMC bibliotek till HSC bibliotek
  • HT 2021 – VT 2022: Flytt av studentcentrum och PBL undervisning  från BMC till HSC.
  • HT 2023: Inflyttning i nya Forum Medicum