Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Passerkort

Vill du ha tillgång till studieplatser efter ordinarie öppettider under terminstid behöver du ha ett passerkort. Vänligen vänd dig till receptionen i den byggnad, BMC eller CRC, som du önskar tillgång till.

Passerkort och öppettider i BMC hus E

På grund av tekniska problem är det i nuläget inte möjligt att använda LU-kortet i Forum Medicum. En temporär lösning i form av ett nytt kort har tagits fram för att studenter ska få tillgång till hus E när dörrarna är låsta.

Öppettider för studenter med nytt passerkort är måndag till söndag klockan 06:45–22:00.

Så här gör du:

Ansök om passerkort med hjälp av din mobil och mobilkamera: 

  • Använd länken:
    Webbplats för ansökan om passerkort
  • Välj språk och följ sedan instruktionerna
  • Under ansökningsprocessen kommer du bli ombedd att ta en bild av dig själv genom att använda mobilkameran.

När du har slutfört din ansökan kommer ditt kort att tillverkas. Vi levererar korten på fredagar. Alla kort beställda före 08:00 på torsdagar kommer att gå med den dagens leveranser.

Du hämtar ditt färdiga kort i receptionen under deras öppettid.

För att hämta ut ditt kort behöver du uppvisa legitimation, ange vilken kurs du går samt vara aktiv student.

Om du inte är aktiv student under hösten kommer du INTE att kunna hämta ut ditt kort. Du behöver då kontakta kursadministrationen. 

 

BMC

Om du behöver tillgång till de läsplatser som finns på Skånes universitetssjukhus i Lund behöver du ett LU-kort till BMC.

LU-kortet används även som lånekort vid Lunds universitet och våra bibliotek samt ger dig snabbare tillgång till utskrift och kopiering.

Information om var du kan hämta ut ditt LU-kort finns på Lunds universitets centrala webbplats

CRC

Du som är grundutbildningsstudent på Medicinska fakulteten kan få behörighet för ett passerkort till CRC. 

Om du behöver ett passerkort till CRC behöver du först ett LU-kort – kontakta receptionen så hjälper de dig att hämta ut ett om du inte redan har ett. Du behöver även fylla i ett ansökningsformulär. När det är gjort vänder du dig till receptionen på CRC med ditt kort.

Ansökningsformulär för passerkort till CRC (ny flik)

LU-kortet kommer att ge dig tillgång till studiecentrumet och biblioteket utanför ordinarie öppettider. Kortet kan även användas som lånekort hos våra bibliotek samt ger dig snabbare tillgång till utskrift och kopiering.

Avtal

För att kunna kvittera ut ett passerkort behöver du underteckna ett avtal. Avtalet innehåller bland annat ordningsregler och om du bryter mot dessa regler kan du fråntas rätten att få vistas i lokalerna efter ordinarie öppettider.

Kontakt reception

BMC
Öppet: måndag-torsdag: 8.00–16.00 och fredag: 8.00–15.00
Telefon: 046-222 06 60
E-post: bmc [dot] reception [at] med [dot] lu [dot] se (bmc[dot]reception[at]med[dot]lu[dot]se)

CRC
Öppet: måndag-torsdag: 7.45–17.00 och fredag: 7.45–16.30
Telefon: 040-39 10 10
E-post: crcreception [at] med [dot] lu [dot] se (crcreception[at]med[dot]lu[dot]se)

Vid klinisk utbildning

Du kommer att genomföra den kliniska delen av din utbildning i Region Skånes lokaler. För att få behörighet till deras lokaler kommer du även att behöva ett passerkort från Region Skåne, ett så kallat RS-id kort.