Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

E-tjänster för studentärenden

Under din studietid kan du behöva anmäla och ansöka om olika saker som rör din studiesituation. Det kan vara allt från tillgodoräknande och studieuppehåll till examen.

Dessa e-tjänster gäller endast för studerande vid Medicinska fakulteten!

Om du inte kan använda e-tjänsten på grund av att du inte har något aktivt konto eller annan orsak, till exempel skyddad identitet, ska du vända dig till din studievägledare.

Här hittar du e-tjänster för:

Programspecifika e-tjänster och blanketter

På vissa av våra program finns det blanketter som är specifika för just dem och som inte finns på denna sida.

Programspecifika e-tjänster och blanketter

Frågor

Kontakta din studievägledare om du har frågor kring e-tjänsterna och tillhörande instruktioner.

Examen

Införande av digital examen vid Lunds universitet

Under våren 2024 inför 37 av 40 svenska lärosäten digital examen. Den 15 april 2024 genomförs detta även vid Lunds universitet för examen på alla nivåer vid samtliga fakulteter. 

Du aviseras via e-post när din digitala examen är utfärdad och du hämtar den i PDF-form genom att logga in i Ladok.   Du kan hämta din examen obegränsat antal gånger och även skicka den digitalt till andra mottagare såsom arbetsgivare och andra lärosäten.

En digital examen är verifierbar direkt genom en e-stämpling. E-stämpeln visar att det kommer från en trovärdig källa och att examen inte har modifierats efter utfärdandet.

När du ansöker om examen kan du både ansöka om en kandidat-, magister- eller masterexamen och en yrkesexamen. Observera att det är först efter att du har fått ut din examen som du kan ansöka om din yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen.

Om du har frågor kring din ansökan om examen ska du vända dig till examenshandläggarna på examen [at] med [dot] lu [dot] se 

Regelverk

I regelverken för studiesociala frågor finns mer information vilka regler som gäller för studieuppehåll med mera på de olika utbildningsprogrammen.

Regelverk för studiesociala frågor