Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student och programinfo

Välkommen till Lunds universitet och Medicinska fakulteten!

Du har nu en spännande tid framför dig. Lunds universitet har samlat information som kan vara bra för dig att veta som ny student. Det gäller både dig som antagits till ett program och dig som ska studera en fristående kurs.

Läs om livet som student på Lunds universitets centrala webbplats

Information om utbildningen du antagits till

Klicka nedan för att komma till respektive utbildnings yta på lärplattformen Canvas. Här finns information om bland annat upprop, schema, kontaktuppgifter och kurslitteratur.

Utbildningsprogram

Fristående kurser

Fristående kurser vid Medicinska fakulteten (lärplattformen Canvas)

Hälsodeklarationer och vaccinationer

Du som ska börja läsa ett program hos oss, där klinisk undervisning är en del av utbildningen, behöver lämna en hälsodeklaration där du svarar på frågor om MRSA, tuberkulos och mässling. Utifrån dina svar i hälsodeklarationen görs en bedömning om du behöver provtas innan du kan gå ut i klinisk praktik. 

Som antagen student hos oss kan du också få erbjudanden om vaccinering mot mässling och hepatit B.

Mer information om hälsodeklarationer och vaccinationer

Studentkonto

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett studentkonto. Det är en central användaridentitet som består av ett användarnamn och ett lösenord. Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. Information om studentkontot skickas till den e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan på antagning.se.

Läs mer om studentkonto på Lunds universitets centrala webbplats

Skriva ut och kopiera

Läs mer hur du gör för att skriva ut och kopiera.

Hitta och låna kurslitteratur

Söka, värdera och referera vetenskaplig litteratur

Under din utbildning kommer du behöva söka efter vetenskaplig litteratur i framför allt databaser, samt lära dig att korrekt referera till olika källor. Varje utbildning har en kontaktbibliotekarie som är ett stöd för dig i att söka och värdera litteratur.

Utöver schemalagda tillfällen där du får undervisning och handledning, erbjuder biblioteket även vissa fristående kurser och workshops.

Bostad

Behöver du tips på hur du kan hitta en bostad?

Läs bostadstipsen på Lunds universitets centrala webbplats

Studiemedel

Om du har frågor som rör studiemedel, vänligen kontakta CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Du hittar mer information och kontaktuppgifter på CSN:s webbplats

Försäkring

När du är student vid Lunds universitet är du försäkrad under studietiden och under direkt färd mellan bostaden och universitetet.

Läs mer om försäkringen på Kammarkollegiets webbplats

Står du som reserv?

Vi kommer att kontakta dig om du kan erbjudas plats på programmet du står som reserv på. Blir du kontaktad innan terminsstartsdagen har du 24 timmar på dig att tacka ja eller nej till erbjuden utbildningsplats. Om du blir kontaktad på terminsstartsdagen eller senare har du 6 timmar på dig att ge besked. Om du inte lämnar svar via e-post eller telefon inom den angivna tidsperioden så stryks du och ny reserv kommer att kallas.