Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli studentambassadör

Har du pluggat någon termin vid Lunds universitet? Vill du inspirera andra till att studera ett medicinskt program? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör!

Arbetet som studentambassadör

Som studentambassadör är du en representant för Lunds universitet och en förebild och inspiratör för ungdomar. Det är du, tillsammans med de andra studentambassadörerna, som allra bäst kan bemöta ungdomars funderingar och frågor om hur det är att vara student på universitetet. Arbetet innebär vanligtvis bemanning av montrar på olika utbildningsmässor, besök på gymnasieskolor eller deltagande på andra aktuella evenemang. Uppdragens utformning varierar mellan några timmar till några dagar beroende på typ av evenemang. En del resor och hotellövernattningar ingår i arbetet, vilket självfallet bekostas av fakulteten. Som studentambassadör blir du en arvoderad uppdragstagare hos oss, vilket innebär att du får ersättning utbetald efter utfört uppdrag. Utöver det får du också knyta kontakter, en rolig tid och nya erfarenheter!

Kunskaper

Det är framför allt dina erfarenheter av studentlivet som kommer vara värdefulla i ambassadörskapet. Samtidigt är viktigt att du har grundläggande kunskaper om de olika programmen som finns på medicinska fakulteten. Ibland kan du behöva svara på frågor om andra program än ditt eget. Ni är alltid är ett gäng studentambassadörer från olika program när ni är ute på uppdrag, så ta hjälp av varandra eller hänvisa till studievägledare vid behov. Du förväntas inte kunna allt. Naturligtvis förbereder och stöttar den ansvariga utbildningskoordinatorn dig inför och under ditt uppdrag så att du känner dig trygg i ditt ambassadörskap. Bland annat genomförs en obligatorisk kickoff i början av varje hösttermin.

Anmäl intresse

För att bli studentambassadör ska du som regel ha studerat minst två terminer vid Lunds universitet. Detta för att du ska ha hunnit samla på dig erfarenhet som underlättar för dig i ditt ambassadörskap. Rekrytering av studentambassadörer sker främst under höstterminerna, men du kan alltid göra en intresseanmälan.

För att ansöka om att bli studentambassadör vid medicinska fakulteten skickar du ett mejl med ditt CV samt en kort motivering till varför du vill bli ambassadör till: annika [dot] west [at] med [dot] lu [dot] se (annika[dot]west[at]med[dot]lu[dot]se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Annika West
Utbildningsadministratör
+46 40-222 18 44
annika [dot] west [at] med [dot] lu [dot] se (annika[dot]west[at]med[dot]lu[dot]se)