Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentkåren Corpus Medicum

För dig som studerar vid Medicinska fakulteten

I Lund finns ett rikt studentliv! Det finns föreningar och organisationer som täcker in de flesta intressen. Det finns även ett utbud som riktar sig specifikt till dig som studerar på Medicinska fakulteten och organiseras via studentkåren Corpus Medicum.

Studentkåren Corpus Medicums logotyp

Studentkåren Corpus Medicum bedriver utbildningsbevakning genom studentrepresentation i olika beslutande organ inom Medicinska fakulteten. Studentrepresentanterna värnar om och bidrar till att utveckla utbildningarna.

Corpus Medicum består av tre sektioner:

  • Medicinska föreningen (MF): För studenter på läkar-,biomedicin-, folkhälsovetenskap-, logopedi- och audiologiprogrammen. 

Mer info på Medicinska föreningens webbplats

  • Vårdvetenskapliga studentföreningen (VÅVS): För studenter på sjuksköterske-, röntgensjuksköterske-, arbetsterapeut-, barnmorske-, specialistsjuksköterskeprogrammen och master i medicinsk vetenskap.

Mer info på Vårdvetenskapliga studentföreningens webbplats

  • SSGI Studentförening: För studenter på fysioterapeutprogrammet.

Mer info på SSGI Studentförenings webbplats

Dessa sektionerna anordnar även en mängd olika sociala aktiviter för sina medlemmar, så som brunch, ärtsoppelunch, Corbal, spex, arbetsmarknadsdag, fester, tandemstafett, medlemstidningar och olika former av idrott.