Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till senare del av program

Använd e-tjänsten för att ansöka om att bli antagen till senare del av ett program.

Ansökan till senare del av program

  • Du som går en utbildning vid annat lärosäte och vill byta till Lunds universitet kan ansöka om antagning till senare del av program*.
  • Du måste uppfylla programmets behörighetskrav samt ha läst kurser motsvarande minst termin 1 (30 hp vid helfart).
  • De kurser du vill tillgodoräkna måste vara avslutade och godkända samt styrkas med studieintyg/ladokutdrag, utbildningsplan och kursplan.
  • Din ansökan kommer att behandlas i studiesociala kommitté och kan beviljas under förutsättning att det finns en ledig plats i programmet. Du kommer då att få en individuell studieplan och placeras in på lämplig termin/kurs beroende på hur mycket av dina tidigare meriter du beviljats tillgodoräknande för.

*Läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och fysioterapeutprogrammet har ingen separat antagning till senare del av program. Du hänvisas istället att ansöka till programmet via Antagning.se i vanlig ordning och efter antagning till termin 1 ansöka om tillgodoräknande av eventuella tidigare studier som överlappar. Uppflyttning till högre termin görs i mån av plats. Till ansökan på Antagning.se

När ska din ansökan vara inkommen?

För dig som vill söka till senare del av röntgensjuksköterske-, barnmorske- eller specialistsjuksköterskeprogrammen ska ansökan vara inkommen senast 1 februari inför hösttermin och 1 september inför vårtermin.

För övriga program vid Medicinska fakulteten ska ansökan till senare del vara inkommen senast 15 april inför hösttermin och 15 oktober inför vårtermin.

Om sista datum för ansökan infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag gäller i stället påföljande vardag.

För ansökan till program via antagning.se gäller ordinarie ansökningsperioder.

Spara alltid bekräftelsen du får som kvitto på att ansökan har kommit in!