Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dispens

Använd e-tjänsten för att ansöka om dispens från förkunskapskrav för tillträde till kurs/högre termin inom program.

Om du inte uppfyller samtliga förkunskapskrav för tillträde till kurs/högre termin kan du ansöka om dispens.

Observera att dispens normalt beviljas endast vid avsaknad av mindre moment. Ansökan ska bland annat innehålla en studieplan där det framgår vid vilka tillfällen (datum ska anges) du planerar att genomföra de behörighetsgivande kurser/delmoment som du saknar. Vid behov bör du kontakta programmets studievägledning för hjälp att planera en genomförbar studieplan.

När bör din ansökan vara inkommen?

Ansökan måste vara inkommen senast 1 månad före start av den kurs du söker tillträde till.

Observera att för läkarprogrammet gäller att ansökan måste inkomma senast den torsdag som infaller cirka 11 dagar före terminsstart. Beslut om dispenser som gäller läkarprogrammet tas av Studiesociala kommittén vid sammanträdet en vecka före terminsstart.

Spara alltid bekräftelsen du får som kvitto på att ansökan har kommit in!