Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vid skada eller olycka

Medicinska fakulteten arbetar för att förebygga ohälsa och olycksfall för dig som student. Anmäl till oss om du har råkat ut för eller om du upplever att det finns en risk för studierelaterad ohälsa eller olycksfall.

Om du råkar ut för eller om du upplever att det finns en risk för skada eller olycka i samband med dina studier eller VFU/VIL vill vi veta det. 

Vid anmälan av händelser och tillbud används en blankett.. Ansvarig för den kurs du går, till exempel någon inom kursledningen eller annan lärare hjälper dig att skriva ut, fylla i och förmedla blanketten till rätt person. Det går även bra att ta hjälp av kontaktpersonerna som finns i kontaktrutan på denna sida.

Hämta blankett som används vid anmälan av studierelaterade incidenter (Word, 67 kB)

Mer information om definitioner av studierelaterad ohälsa, tillbud eller olycksfall, hur anmälan går till och om din personskadeförsäkring (Lunds universitets centrala webbplats)

Kontakt

Om du upplever brister i din studiemiljö hör du i första hand av dig till någon nedan:

Kursansvariga
Ansvariga för den kurs du går, till exempel någon inom kursledningen eller annan lärare du känner förtroende för. Under VFU/VIL kontakta, om möjligt, även handledaren på den arbetsplats du är placerad.

Studievägledare 
Kontaktuppgifter till din studievägledare

Studerandeskyddsombud eller studentkåren 
Kontaktuppgifter till studerandeskyddsombud och studentkår

Om du inte får de svar eller det stöd du förväntar dig kan du kontakta någon som har ett övergripande ansvar för din studiemiljö
Kontaktuppgifter till personer på övergripande nivå