Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieuppehåll med särskilda skäl

Om du har särskilda skäl kan du ansöka om studieuppehåll med platsgaranti. När du ska påbörja dina studier igen måste du ansöka om återupptagande av studier.

Använd e-tjänsten för att ansöka om studieuppehåll med särskilda skäl och platsgaranti.

Du kan göra ett studieuppehåll med platsgaranti om du har särskilda skäl. Särskilda skäl kan vara sociala, medicinska eller andra särskilda omständigheter som till exempel vård av barn, värnplikts-/civilpliktstjänstgöring, studentfackliga uppdrag, forskarutbildning i relevant ämne eller utbytesstudier som administreras genom Lunds universitet. Vid utbytesstudier ska nomineringen till utbytet göras genom internationella avdelningen vid Medicinska fakulteten på uppdrag av det program vilket studieuppehåll söks för. Det särskilda skälet ska styrkas med intyg.

Läs mer om intyg för särskilda skäl

Om din ansökan beviljas är du garanterad plats vid den tidpunkt som anges i beslutet, under förutsättning att du uppfyller behörigheten till den aktuella kursen/terminen. Observera att du måste ansöka om återupptagande av studier. Behöver du däremot förlänga ditt studieuppehåll måste en ny ansökan med intyg lämnas in.

När bör din ansökan vara inkommen?
Ansökan ska, om möjligt, vara inkommen senast 15 april inför hösttermin och 15 oktober för vårtermin.

Om sista datum för ansökan infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag gäller i stället påföljande vardag.

Spara alltid bekräftelsen du får som kvitto på att ansökan har kommit in!