Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Uppdatering om Corona-viruset, läs mer på www.lu.se - Klicka här för att dölja meddelandetUppdateringomCorona-viruset,läsmerpåwww.lu.se
Du är här

Passerkort

Vill du ha tillgång till studieplatser efter ordinarie öppettider under terminstid behöver du ha ett passerkort. Vänligen vänd dig till receptionen i den byggnad (BMC, CRC eller HSC) som du önskar tillgång till.

BMC

Om du behöver ett passerkort till BMC behöver du hämta ut ett LU-kort. När det är gjort vänder du dig till receptionen på BMC med ditt kort.

Du kommer då att få tillgång till studiecentrumet och biblioteket utanför ordinarie öppettider. Du kommer även att få tillgång till de läsplatser som finns på Skånes universitetssjukhus i Lund.

LU-kortet används som lånekort vid Lunds universitet och våra bibliotek samt ger dig snabbare tillgång till utskrift och kopiering.

Information om var du kan hämta ut ditt LU-kort finns på Lunds universitets centrala webbplats

CRC

Om du behöver ett passerkort till CRC behöver du först ett LU-kort – kontakta receptionen så hjälper de dig att hämta ut ett om du inte redan har ett. Du behöver även fylla i ett ansökningsformulär. När det är gjort vänder du dig till receptionen på CRC med ditt kort.

Ansökningsformulär för passerkort till CRC

Är du ansluten till en forskargrupp på CRC är det forskargruppschefen eller motsvarande som hjälper dig med passerkortsansökan.

LU-kortet kommer att ge dig tillgång till studiecentrumet och biblioteket utanför ordinarie öppettider. Kortet kan även användas som lånekort hos våra bibliotek samt ger dig snabbare tillgång till utskrift och kopiering.

HSC

För att komma in på HSC behöver du ha en PAC-nyckel. Receptionen på HSC hjälper dig med detta. För att få din PAC-nyckel deponerar du 150 kr och vid återlämning av nyckeln får du tillbaka 100 kr.

PAC-nyckeln kommer att ge dig tillgång till studiecentrumet och biblioteket utanför ordinarie öppettider.

LU-kortet används som lånekort vid Lunds universitet och våra bibliotek.

Avtal

För att kunna kvittera ut ett passerkort eller en PAC-nyckel behöver du underteckna ett avtal. Avtalet innehåller bland annat ordningsregler och om du bryter mot dessa regler kan du fråntas rätten att få vistas i lokalerna efter ordinarie öppettider.

Sidansvarig:

Kontakt reception

BMC
Öppet: Mån-tors kl. 8.00-16.00 och fre kl. 8.00-15.00
Telefon: 046-222 06 60
E-post: bmc [dot] reception [at] med [dot] lu [dot] se

CRC
Öppet: Mån-tors kl. 7.45-17.00 och fre kl. 7.45-16.30
Telefon: 040-39 10 10
E-post: crcreception [at] med [dot] lu [dot] se

HSC
Öppet: Mån-fre kl. 08.00-15.30
Telefon: 046-222 18 01
E-post: hsc [dot] reception [at] med [dot] lu [dot] se
 

Vid klinisk utbildning

Du kommer att genomföra den kliniska delen av din utbildning i Region Skånes lokaler. För att få behörighet till deras lokaler kommer du även att behöva ett passerkort från Region Skåne, ett så kallat RS-id kort.

Medicinska fakulteten
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: info [at] med [dot] lu [dot] se